Briochepudding met witte chocolade

Laat je niet afschikken van de tijd want het is echt de moeite waard.

200 gram brioche, in plakken
200 gram frambozen (vers of diepvries)
250 gram witte chocolade
3 eieren
3 dl melk
20 gram kristalsuiker
20 gram boter
boter, voor het invetten
poedersuiker om te bestrooien

Bereidingstijd: 60 minuten
Voor 4 personen

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Beboter een ondiepe ovenschaal van 1,5 liter. Smelt de chocolade met de boter in een schaaltje au bain marie. Snijd de plakken brioche in vierkantjes. Leg de helft van de brioche in de ovenschaal en schep de helft van de chocoladesaus erover. Strooi hierover de helft van de frambozen. Herhaal dit voor nog één laag.
Klop de eieren samen met de melk en suiker. Schenk dit over de pudding en laat het gedurende 20 minuten staan.
Zet de pudding in de voorverwarmde oven en bak deze af in 20 minuten totdat de bovenkant licht goudkleurig is en het eimengsel licht gestold is. Haal de pudding uit de oven en laat het gedurende 10 minuten rusten. Bestrooi de pudding met poedersuiker en serveer.

Geef een reactie