Worteltjessoep met rode paprika

500 gram bospeen, in plakjes
2 grote rode paprika’s, in blokjes
1 ui, in blokjes
2 tenen knoflook, in plakjes
250 ml kookroom
chilipoeder naar smaak (hoe meer, des te pittiger)
1 theelepel paprikapoeder
1,5 theelepel komijnpoeder
zout en peper naar smaak
4 dl water
olijfolie
2 eetlepels platte peterselie, fijngehakt

Bereidingstijd: 25 minuten
Voorgerecht voor 4 personen

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin gedurende 5 minuten de ui samen met de plakjes wortel, knoflook en de blokjes paprika. Voeg de chili-, komijn- en de paprikapoeder toe en blus af met 4 dl water. Breng de soep aan de kook en laat deze voor 15 minuten op laag vuur doorkoken. Voeg de kookroom toe en pureer de soep met behulp van een staafmixer. Zet de soep terug op het vuur en laat deze weer warm worden. Proef en breng de soep verder op smaak met peper en zout.
Schenk de soep over 4 kleine kommen en bestrooi de soep met de fijngehakte peterselie.

Geef een reactie