Mandarijnentiramisu

6 grote of 12 kleine mandarijnen (clementines)
3 eetlepels cointreau
1 pak cantuccini (Italiaanse amandelkoekjes)
500 g vanillekwark
1 eetlepel cacaopoeder

Bereidingstijd: 15 minuten, plus 1 uur wachttijd
Voor 4 personen
Extra nodig: vier hoge, wijde glazen

Pel 4 mandarijnen en verdeel ze in partjes. Pers de 2 andere mandarijnen uit. Roer de likeur door het sap. Doop de amandelkoekjes een voor een in de mandarijnensap. Leg de helft van de koekjes op de bodem van de glazen. Sprenkel de rest van het sap erover. Leg de helft van de mandarijnenpartjes op de koekjes en verdeel hierover de helft van de kwark. Leg hierop weer een laag koekjes en een laag mandarijnenpartjes. Dek af met de rest van de kwark. Laat de tiramisu in de koelkast voor minstens 1 uur op smaak komen.
Haal de glazen kort voor het serveren uit de koelkast en bestuif met cacaopoeder.

Geef een reactie