Pasta met kip en tomaat

500 gram kipfilet
500 gram tomaten
2 gele paprika
2 bollen mozzarella
2 eetlepels verse basilicum, fijngesneden
versgemalen peper en zout naar smaak
olijfolie en boter
400 tot 500 gram fusili (pasta)

Bereidingstijd: 30 minuten
Voor ruim 4 personen

Snijd de kipfilet in kleine stukken. Was de paprika’s, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snijd ze blokjes. Ontvel de tomaten en snijd in stukken.
Verhit in een grote hapjespan boter met olijfolie en bak hierin de kipfilet totdat deze wit ziet. Voeg de blokjes paprika, tomaat en 1 dl water toe en roerbak dit op middelhoog vuur gedurende 15 minuten. Roer af en toe door.
Ondertussen de fusili koken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd de bollen mozzarella in kleine stukjes en de basilicium fijn. Voeg de blokjes mozzarella toe aan de saus en bak dit voor 2 minuten mee. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Giet de fusili af en verdeel over 4 borden. Schep de saus erover en garneer met de fijngesneden basilucum.

Geef een reactie