Zelfgemaakte shoarma met paprika

500 gram magere varkenslappen
2 eetlepels olie
1 paprikamix (geel, groen, rood)

Voor de shoarmakruiden:
1/2 theel. zwarte peper
1/2 theel. komijnpoeder (djinten)
1/2 theel. korianderpoeder
1/2 theel. paprikapoeder
1/2 theel. gemberpoeder
1/2 theel. cayennepeper
1/2 theel. kaneel
1/2 theel. nootmuskaat
1/2 theel. kurkuma (koenjit)
1/2 theel. knoflookpoeder
1/2 theel. zout

Voor de knoflooksaus:
2 eetlepels griekse yoghurt
4 eetlepels mayonaise
2 teentjes knoflook, uitgeperst
versgemalen witte en zwarte peper
zout naar smaak

Voor erbij:
4 maaltijdpita’s (Bolletje)
ijsbergsla

Bereidingstijd: 30 minuten
Voor 2 personen (met patat ook goed voor 4 personen)

Snijd de varkenslappen in dunne reepjes. Meng de kruiden en en strooi het kruidenmengsel over de reepjes varkensvlees. Voeg 2 eetlepels olie toe, meng alles goed en laat de kruiden intrekken.
Ondertussen de oven voorverwarmen (zie verpakking voor temperatuur en afbakken).
Was de paprika’s, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snijd ze in dunne reepjes.
Meng voor de knoflooksaus alle ingrediënten en zet tot het serveren in de koelkast.
Bak ondertussen het vlees samen met de paprikareepjes in een grilpan, zonder extra vet, tot het gaar en krokant is. Haal de broodjes uit de oven en snijd ze open. Vul ze met sla, vlees en een beetje saus.

Geef een reactie