Stamppot Boerenkool

750 gram aardappelen
500 gram gesneden boerenkool
1 rookworst van 375 gram
zout en peper naar smaak
1 blok smeltjus (Croma)

Bereidingstijd: 35 minuten
Voor 4 personen

Schil en was de aardappelen, snijd ze in kleine gelijke stukken. Doe de aardappelen in een grote pan met dikke bodem en voeg water toe totdat de aardappelen net onder staan. Voeg zout naar smaak toe. Leg de boerenkool erbovenop. Leg de deksel op de pan en breng het water aan de kook. Kook het geheel in 25 tot 30 minuten op een laag pitje gaar.
Maak ondertusssen de rookworst klaar, zie de verpakking voor de bereidingswijze en smelt de smeltjus.
Giet het overtollig vocht af en stamp de aardappels met de boerenkool. Breng verder op smaak met peper.
Verdeel de boerenkool over 4 borden. Maak een kuiltje in de boerenkool en schep hierin een beetje jus. Snijd de rookworst in plakken en serveer deze erbij.

Geef een reactie