Aardappels uit de oven

800 gram vastkokende aardappels
4 eetlepels olijfolie
blaadjes van 6 takjes verse tijm, fijngesneden
peper en zout naar smaak

Bereidingstijd: 45 minuten
Voor 4 personen

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de aardappels en snijd de aardappels in schijfjes. Kook de aardappelschijfjes in ruim kokend water voor 5 minuten, giet af en schep de schijfjes over in een grote ovenschaal. Besprenkel de schijfjes met de olijfolie en bestrooi ze met de fijngesneden tijm. Bak de aardappelen af gedurende 20- 30 minuten in de voorverwarmde oven totdat de schijfjes knapperig zijn.

Voeg desgewenst 2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden toe aan de aardappelschijfjes voordat de schaal in de oven gaat.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.