Consomme crevettes et fenouil

1 liter visbouillon
100 gram gepelde hollandse garnalen
5 cl witte wijn
15 gram aardappelmeel
stukje (3 cm.) verse gemberwortel
2 eetlepels verse platte peterselie
1 venkelknol

Bereidingstijd: 20 minuten
Voor 4 personen

Snijd de venkel in fijne lintjes. Hak de peterselie fijn, schil en rasp de gemberwortel fijn.
Breng de visbouillon aan de kook en doe hierin de gesneden venkel, temper het vuur en laat de soep gedurende 6 zachtjes koken.
Meng de aardappelmeel met de witte wijn en voeg dit samen met de fijn geraspte gemberwortel toe aan het bouillon en kook voor nog eens 3 minuten. Voeg de garnalen toe, wacht nog 1 minuut en verdeel dan de soep over 4 borden en bestrooi de soep met peterselie.

Wijnsuggestie:
Little Beauty Pinot GrisĀ  2008 (Bula Wine)

Geef een reactie