Egg Nog

4 scharreleieren, gescheiden
45 gram kristalsuiker
1,5 eetlepel bruine rum
225 ml volle melk
100 ml slagroom
nootmuskaat ter garnering

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Doe de eiwitten in een grote, schone schaal en klop tot het eiwit sneeuw-wit is en er pieken ontstaan als de garde of mixer omhoog getrokken wordt.
Voeg in een andere schaal de eidooiers, suiker, melk, slagroom en rum samen en roer dit totdat het mengsel licht gebonden is. Schenk dit mengsel over in een pan met een dikke bodem en laat het mengsel op laag vuur koken. Roer af en toe totdat het mengsel dik en romig is.
Haal de pan van het vuur en schep de helft van het geklopte eiwit toe, en roer voorzichtig totdat het eitwit goed gemengd is. Voeg dan de overige eiwit toe en schep nogmaals goed door.
Verdeel de egg nog over 4 hittebestendige glazen en bestrooi met een beetje nootmuskaat. Serveer direct.

Geef een reactie