Fazantfilet met gorgonzola en gepofte cherrytomaten

2 fazantfilets
200- 250 gram gorgonzola
1 doosje cherrytomaten
half zakje slamelange
boter en olijfolie

Voor de dressing:
2 eetlepels balsamino-azijn
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel vloeibare honing
versgemalen peper en zout naar smaak

Bereidingstijd: 20 – 25 minuten
Voor 4 personen

Haal de filets 20 minuten voor bereiding uit de koelkast. Verwarm de oven voor op op 180°C.
Haal de gorgonzola uit de koelkast en bestrooi de filets met peper en zout.

Vet een ovenschaal in, leg de cherrytomaten in de ovenschaal en pof ze binnen 10 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Verhit ondertussen in een koekenpan boter met olijfolie en bak in de hete boter de fazantfilets op middelhoog vuur binnen 8 minuten gaar. Keer ze regelmatig om met behulp van een vleestang. Hevel de filets over op een bord en bedek de filtes met aluminiumfolie. Laat voor ruim 5 minuten rusten.
Maak ondertussen de dressing, meng hiervoor alle ingredienten. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Verdeel over 4 borden de sla en de gepofte cherrytomaten en verkruimel hierover de gorgonzola. Besprenkel de salade met de dressing. Snijd de filets in plakken en verdeel de plakken over de 4 borden, serveer direct.

Wijnsuggestie:
Mills Reef Reserve Syrah  2007 (Bula Wine)

Geef een reactie