Frambozenparfait met frambozenpuree

Begin een dag van tevoren aan dit recept.

Voor de parfait:
4 eierdooiers
100 g suiker
500 ml slagroom, stijfgeslagen
500 gram frambozen (kan ook diepvries)
Voor de puree:
250 gram frambozen
1 theelepel citroensap
125 gram poedersuiker
Extra:
Blokje witte chocolade, geraspt
125 gram frambozen
poedersuiker naar smaak

Voor 6 personen
Bereidingstijd: 40 minuten plus 12 uur wachttijd

Extra benodigdheden: cakeblik bekleed met vershoudfolie,  keukenmachine

De parfait: Breng een pan water aan de kook. Hang hierboven een metalen kom of pan die het kokende water net niet raakt. Klop hierin de eidooiers met de suiker tot het mengsel stolt. Laat het afkoelen en schep de slagroom en het eidooiermengsel door elkaar. Was de frambozen, laat ze goed uitlekken en spatel ze daarna door de creme. Schep het mengsel in het cakeblik en laat een nacht in de vriezer opstijven. Haal 30 minuten voor serveren uit de vriezer.

Frambozenpuree: Pureer de frambozen in de keukenmachine samen met het citroensap en de poedersuiker.

Marineer de overige 125 gram frambozen met een beetje poedersuiker.

Opmaak: haal de parfait uit de cakeblik en snijd in plakken van 2 cm. Verdeel de plakken over de borden, verdeel de frambozenpuree en garneer met de gemarineerde frambozen en de geraspte chocolade.

Geef een reactie