Geitenkaas in filodeeg met salade

250 gram geitenkaas (verkruimeld)
80 gram zongedroogde tomaatjes (in reepjes gesneden)
6 vellen filodeeg
1 eetlepel verse tijm, fijngehakt
gemalen zwarte peper
half zakje rucola of slamelange
65 gram pijnboompitten
2 sjalotten fijngesneden
honing tijmsaus (decoratiesaus AH)

Bereidingstijd: 25 minuten
Voor 4 personen, 8 buideltjes

Laat het deeg ontdooien en verwarm de oven voor op 180°C.
Verkruimel de geitenkaas en meng met de gedroogde tomaatjes, versgemalen zwarte peper, tijm en de fijngesneden sjalotten.
Halveer 4 vellen filodeeg en snijd 2 vellen filodeeg in vieren. Neem een 1/2 vel deeg, leg daarop 1/4 vel deeg en leg daarop een eetlepel van het kaasmengsel. Vouw het deeg voorzichtig dicht tot een buideltje (zie foto). Maak zo alle buideltjes en bak ze in gedurende 10-15 minuten af in de voorverwarmde oven. Laat de buideltjes voor 5 minuten iets afkoelen.

Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin: zet de koekenpan op hoog vuur en doe hierin de pijnboompitten, schep ze voortdurend om m.b.v. een spatel, zet het vuur iets lager en blijf omscheppen, zet het vuur nog iets lager en schep daarna meteen de pijnboompitten uit de pan, laat ze iets afkoelen. Het bakken duurt ongeveer 1 minuut.

Verdeel de sla en pijnboompitten over 4 borden. Leg op elk bord 2 buideltjes en spuit wat honing-tijmsaus over de buideltjes en de salade, serveer direct.

Wijnsuggestie:
Summerhouse sauvignon blanc 2009 (Bula Wine)

Geef een reactie