Gratin van zeeduivel met serrano en lof

Ingrediƫnten voor 4 personen 600 gram zeeduivelfilet 8 plakjes serrano ham 2 grote struiken witlof 1 citroen 1 dl witte wijn 250 ml kookroom 100 gram Emmentaler, geraspt versgemalen peper olijfolie Bereidingstijd: 30 minuten Voor 2-4 personen (afhankelijk van het aantal gangen) Snijd de vis in 8 stukken en bestrooi de stukken met peper. Wikkel om elk stuk vis een plakje ham. Verhit in een grote koekenpan de olijfolie en bak de vis in hete olie bruin gedurende 8 minuten, draai de vis af en toe om. Verwijder de kontjes van de struikjes witlof en snijd de struikjes in vieren. Kook witlof gedurende 10 minuten in kokend water met zout en citroensap en giet af. Verhit in een andere koekenpan olijfolie en bak hierin de uitgelekte lof zachtjes in olijfolie lichtbruin. Kook ondertussen de witte wijn samen met de room tot de helft in. Vet een ovenschaal in leg op de bodem de gebakke witlof, leg hierboven op de vis. Schenk de roomsaus over de lof en vis en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de schotel gedurende 5 minuten onder een hete grill. Lekker met aardappelpuree. Wijnsuggestie: Peter Lehmann Wines, Unoaked Chardonnay 2009, de ronde smaak van deze wijn past goed bij het zout-zoet-bitterpalet van het gerecht.

Een gedachte over “Gratin van zeeduivel met serrano en lof”

Geef een reactie