Groentetaart

8 plakken bladerdeeg
1 prei
1 kleine winterwortel
2 rode uien
250 gram champignons
2 eieren
250 ml creme fraiche
200 gram geraspte pittige extra belegen kaas
zout naar smaak
veel versgemalen witte peper

Bereidingstijd: 50 minuten
Voor 1 taart (circa 8 middelgrote stukken)
Extra nodig: springvorm van 22 cm doorsnede

Verwarm de oven voor 200 graden en laat de bladerdeeg ontdooien.
Schil de winterwortel en snijd in plakken. Pel de uien en hak deze grof. Was de prei en snijd in plakjes. Borstel de champignons schoon en snijd in plakken.
Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak in de hete olie de groenten gedurende 5 minuten.
Vet de taartvorm in en bedek de bodem en rand met het ontdooide bladerdeeg. Schep de groente op de bodem van de taart.
Meng de eieren met de creme fraiche, zout, veel versgemalen witte peper en de pittige geraspte kaas. Schep dit mengsel op de groente en smeer egaal over de taart uit. Zet de taart voor circa 25 minuten in de oven totdat het kaasmengsel goudbruin ziet en is gestold.
Laat de taart iets afkoelen, verwijder de springvorm en serveer.
Lekker met een frisse salade.

Wijnsuggestie:
Penfolds Rawson’s retreat Chardonnay-Semillon (Gall&Gall)
Mt Vernon unoaked Chardonnay (Gall&Gall)
Little Beauty Pinot Gris (Bula Wine)

Geef een reactie