Struisvogelbiefstuk met rode portsaus met cranberry

8 struisvogelbiefstuk van ca. 100 gram p.s.
versgemalen peper en zout
50 gram boter
2 eetlepels olijfolie

Saus:
4 sjalotjes, fijngesneden
rasp en sap van 1 sinaasappel
rasp en sap van 1 citroen
3 eetlepel cranberrycompote (zonder gember)
1 eetlepel geraspte gember
1 dl port (ruby)
versgemalen peper en zout
scheut olijfolie

Voor 4 personen

Verhit in een koekenpan 50 gram boter met 2 eetlepels olijfolie. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en bak ze in de hete boter gedurende 2 minuten per kant. Bestrooi de gare biefstukjes met versgemalen peper en zout en laat voor max 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Verhit in een sauspan de olijfolie en fruit hierin de fijngesneden sjalotjes. Schep de sjalotjes samen met de olie over in een blender en voeg hieraan toe de rasp en sap van de sinaasappel en de citroen, geraspte gember en 3 eetlepels cranberrycompote. Mix dit tot een gladde puree. Hevel de puree weer over naar de sauspan en voeg de port toe. Kook dit op laag vuur tot een gladde saus en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Tip: Gebruik, om de saus zoeter te maken, meer gember of cranberrycompote.

Serveer de biefstukjes op warme borden samen met de saus. Lekker met aardappels uit de oven.

Wijnsuggestie:
Mills Reef Reserve Syrah (Bula Wine)
Peter Lehman Future Shiraz (Gall&Gall) Een rijpe wijn met ietwat restzoet die goed bij de portsaus past.

Geef een reactie