Lamstoofpotje met ui en appeltjes

600 gram mager lamsvlees 2 dl runderbouillon 150 ml kookroom 25 ml Nobeltje 2 uien 1 appel (Jonagold) peper naar smaak boter en olijfolie 1 eetlepel bloem eventueel een beetje allesbinder Bereidingstijd: 80 minuten Voor 4 personen Lamsvlees in stukken snijden van 1 bij 1 cm. Hussel de stukken lamsvlees met 1 eetlepel bloem. Snijd de ui fijn. Verhit in een braadpan boter samen met olijfolie en bak het lamsvlees licht aan. Voeg de uien toe en laat het samen gedurende 5 minuten op matig vuur braden. Voeg de runderbouillon toe en het Nobeltje, doe de deksel op de pan en laat het lamsvlees 50 minuten zachtjes stoven. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Voeg de blokjes appel samen met de kookroom toe en breng de stoofpot aan de kook. Zet daarna het vuur laag en laat de stoofpot gedurende 20 minuten zonder deksel verder stoven. Breng op smaak met peper. Lekker met aardappelpuree.

Geef een reactie