Hollandse kip kerrie

500 gram kipfilet 1 ui 300 gram vastkokende aardappelen 300 gram sperziebonen 1 koffielepel kerriepoeder 1/2 koffielepel garam masala 1/2 theelepel paprikapoeder 250 gram griekse yoghurt 2 rode spaanse pepers zout naar smaak olijfolie en boter 4 roti's voor erbij Bereidingstijd: 35 minuten Voor 4 personen Snijd de kipfilet in blokjes. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Maak de sperziebonen schoon, verwijder de uiteinden en halveer ze. Kook de blokjes aardappel met de speziebonen in ruim kokend water gedurende 7 minuten, giet af en zet apart. Snipper ondertussen de ui fijn. Halveer de spaanse peper, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd in dunne plakjes. Verhit in een wok de olijfolie samen met de boter en bak hierin de kipfilet totdat deze wit ziet. Voeg de fijngesnipperde ui en de spaanse peper toe en roerbak gedurende 3 minuten. Voeg de kruiden toe en bak dit kort mee, voeg daarna de yoghurt, aardappels en sperziebonen toe. Laat de kip kerrie op laag vuur gedurende 15 minuten pruttelen totdat alles gaar is. Breng op smaak met zout. Verdeel de kipkerrie over 4 borden en serveer er roti bij.

Geef een reactie