Mini chocoladetompoezen

4 plakjes bladerdeeg 3 eetlepels poedersuiker 75 gram pure chocolade 250 ml geklopte slagroom 1/2 eetlepel cacaopoeder 1 eidooier, losgeklopt bakpapier Bereidingstijd: 35 minuten Voor 8 kleine tompoezen Verwarm de oven voor 200ÂșC. en laat de bladerdeegbladeren ontdooien. Snijd de bladerdeegbladeren in vieren en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork het bladerdeeg enkele keren in. Smeer de helft van de bladeren in met het losgeklopte eigeel. Bestrooi alle bladeren met poedersuiker. Bak het bladerdeeg gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze krokant zijn. Smelt de chocolade ondertussen au bain marie in een kom die boven een pan met kokend water hangt. De bodem van de schaal mag het kokende water niet raken. Laat daarna de chocolade afkoelen gedurende 10 minuten. Meng een 1/3 van de geklopte slagroom door de gesmolten chocolade, voeg daarna de resterende slagroom toe en spatel dit voorzichtig door het mengsel. Zet de chocoladeroom voor 15 minuten in de koelkast. Schep op de niet ingesmeerde bladerdeegplakjes een flinke schep room en leg hierop een ingesmeerde bladerdeegplak. Herhaal dit 8 keer. Bestrooi de tompoezen met poedersuiker en cacaopoeder.

Geef een reactie