Garbure

400 gram bieflappen, in blokjes
200 gram milde salami, in plakjes
cica 200 ontbijtspek, in blokjes
250 gram champignons, in plakjes
250 gram witte kool, in reepjes gesneden
250 gram sperziebonen, gepunt en gehalveerd
1 grote ui, grof gesneden
1 grote prei, in plakjes
1 winterwortel, in plakjes
4 aardappels, geschild en in blokjes
1 blik witte bonen (800 gram), uitgelekt
1 blik gepelde tomaten
2 eetlepels gedroogde provencaalse kruiden
3 tenen knoflook, uitegeperst
1 fles rode wijn
1 blokje rundvleesbouillon
2 laurierbladeren
2 eetlepels olijfolie
1 liter water
1 eetlepel bloem
versgemalen peper en zout

Stokbrood en kruidenboter voor erbij.

Bereidingstijd: 70 minuten, vooral het snijwerk neemt tijd in beslag.
Voor 6 personen

Verhit de olijfolie in een grote soeppan en bak het ontbijtspek licht uit, voeg daarna de salami, ui, geperste knoflook, wortel, aardappel, champignons, sperziebonen en de provencaalse kruiden toe en bak deze kort mee. Blus af met de wijn en vul aan met 1 liter water. Verkruimel het bouillontablet over de soep en roer goed door. Voeg de laurierbladeren toe en breng de soep aan de kook. Laat daarna de soep op laag vuur gedurende 20 minuten stoven, met het deksel schuin op de pan. Voeg de witte bonen, tomaat, witte kool, prei en de stukken bieflap toe en laat voor nog eens 20 minuten stoven. Roer, tijdens het stoven, regelmatig om. Breng op smaak met wat zout en peper.

Geef een reactie