Gevulde tomatensoep

600 gram tomaten, ontvelt en in grove stukken 2 rode uien, gesnipperd, 1 liter groentebouillon 250 gram rundergehakt 2 eetlepels olijfolie 2 knoflookteentje, fijngehakt 1 courgette, in blokjes 1 pot witte bonen (370 gr.) 30 gr. couscous 2 koffielepels provencaalse kruiden peper en zout naar smaak Bereidingstijd: 45 minuten Voor 4 personen Soep: Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een grote soeppan en bak hierin de helft van de knoflook en de uien samen met de tomaten gedurende 5 minuten. Schenk de bouillon erbij en laat voor 5 minuten doorkoken. Haal de pan van het vuur en pureer voorzichtig m.b.v. een staafmixer tot een gladde soep. Vulling: Rol het gehakt in kleine balletjes. Laat de bonen uitlekken. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de resterende knoflook, ui samen met de blokjes courgette gedurende 3 minuten. Voeg de gebakken courgette, bonen, couscous, provencaalse kruiden en de gehaktballetjes toe aan de soep. En laat de soep gedurende 10 minuten op zacht vuur doorkoken totdat de balletjes gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep in grote kommen met vers afgebakken brood.

Geef een reactie