Bladerdeeg met mangochutney en Griekse yoghurt

1 mango
2 eetlepels frambozenazijn
4 eetlepels suiker
1 kaneelstokje
10 eetlepels Griekse yoghurt
4 bladerdeegbladeren
poedersuiker

Bereidingstijd: 60 minuten
Voor 4 personen

Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd het vruchtvlees in kleine stukken. Doe de mango samen met de frambozenazijn, suiker en het kaneelstokje in een pan en breng het geheel aan de kook. Zet daarna het vuur laag en laat de chutney 45 minuten pruttelen. Haal het kaneelstokje uit de mangochutney en laat de chutney (licht) afkoelen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden. Laat de bladerdeegbladeren ontdooien en leg ze op een met bakpapier bekleed rooster. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg en strooi de poedersuiker over het bladerdeeg. Bak het deeg gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven en laat daarna het deeg iets afkoelen. Plet het midden van het deeg met een vork. Verdeel de Griekse yoghurt over het bladerdeeg en schep een ruime eetlepel mangochutney op de yoghurt. Serveer direct.

Geef een reactie