Chocolademousse met cashewnoten

100 gram pure chocolade (70% cacao) 1 theelepel kaneelpoeder 1 theelepel cayennepeper 3 scharreleieren, gesplitst 2 eetlepels honing 100 gram gezouten cachewnoten, fijngehakt hele gezouten cashewnoten ter garnering Breek de chocolade in kleinere stukken en smelt de chocolade au bain marie, roer goed door. Voeg de kaneel en cayennepeper toe zodra de chocolade smelt. Roer door totdat de chocolade volkomen gesmolten is. Laat de chocolade afkoelen gedurende 10 minuten. Klop de eidooiers samen met de honing in een schaal totdat deze romig is. Voeg het eimengsel en de fijngehakte cashewnoten toe aan de afgekoelde chocolade en roer goed door. Klop het eiwit stijf en schep voorzichtig door het chocolademengsel. Verdeel de mousse over 4 kleine ramekins of schaaltjes. Dek af met vershoudfolie en zet de schaaltjes in de koelkast gedurende 4 uur om op te stijven. Garneer de mousse met hele cashewnoten en serveer.

Geef een reactie