Crostini met mozzarella, serrano en pesto

Pesto:
20 gram gesneden basilicum
65 gram pijnboompitten
60 gr fijngeraspte Parmezaanse kaas
3 teentjes knoflook, uitgeperst
4-6 eetlepels olijfolie
Crostini:
2 teentjes knoflook
1,5 dl olijfolie
1 voorgebakken stokbrood
2 bolletjes mozzarella
100 gram serranoham

Bereidingstijd: 20 minuten
Voor 4 personen

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Voeg de basilicum, pijnboompitten, kaas en knoflook in een keukenmachine en mix tot een dikke, groene, aromatische massa. Voeg beetje voor beetje de olie toe tot deze goed is opgenomen.
Snijd het stokbrood in dunne plakken en leg ze op een met bakpapier bekleed rooster. Pers de teentjes knoflook uit en voeg de olijfolie toe. Smeer m.b.v. een keukenkwastje de plakken stokbrood in met de knoflookolie en bak het stokbrood af in de voorverwarmde oven gedurende 6 minuten. Laat het iets afkoelen.
Snijd de mozzarella in dunne plakken en halveer de serrano. Smeer de crostini licht in met de pesto, leg op elke crostini een plakje mozzarella en serranoham en garneer de crostini’s met nog een beetje pesto. Serveer direct.

Geef een reactie