Fazantfilet met calvadossaus en appel

8 fazantfilets (reken 200 gram p.p.) 8 kleine appels (elstar) 100 ml runderbouillon 2,5 dl kookroom 50 ml calvados boter om in te bakken peper en zout naar smaak Bereidingstijd: 25 minuten Voor 4 personen Breng in een steelpan de bouillon en de kookroom aan de kook en reduceer de hoeveelheid op een zacht vuurtje tot de helft. Voeg de calvados toe en laat de alcohol gedurende 1 minuut verdampen. Laat de fazant op kamertemperatuur komen en bestrooi met zout en peper. Verhit in een koekenpan boter met een beetje olijfolie en bak hier in de fazantfilet gedurende circa 8 minuten. Keer de filets halverwege om. Schep de filets uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Voeg de saus voorzichtig toe aan het bakvet en roer de aanbaksels los. Voeg daarna de resterende saus toe en laat nog even doorkoken. Schil ondertussen de appels. Verwijder met een appelboor het klokhuis en snijd de appel in plakken. Verhit in een grote koekenpan wat boter en bak hierin de appelschijven gedurende 5 minuten gaar. Leg de appelschijven op voorverwarmde borden, leg de fazantfilets op de warme appel en schep er wat van de calvadossaus op.

Geef een reactie