Taart met groene kool

8 plakken bladerdeeg 200 gram kwark 30 gram verse peterselie 175 gram extra belegen kaas, geraspt 3 eieren peper en zout naar smaak 250 gram chorizo 1 zakje gesneden groene kool (300 g) 1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten olijfolie Bereidingstijd: 45 minuten Voor 4-6 personen Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de peterselie fijn. Klop de eieren los, voeg daarna de kwark en de fijngehakte peterselie toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de chorizo in kwartjes. Verhit olijfolie in een hapjespan en roerbak hierin de groene kool gedurende 4 minuten. Schep regelmatig om. Voeg de chorizo toe en laat deze gedurende 1 minuut meewarmen. Schep de kool en de chorizo door het eimengsel. Vet de taartvorm in met boter en bekleed deze met de bladerdeeg. Druk de naden van de bladerdeeg goed aan. Schep het eimengsel in de taartvorm en bak de taart in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. [singlepic  id="595" w="110"  float="left"] [singlepic  id="598" w="110" ]

Geef een reactie