Pasta met krokante kip en verse tomaat

150 gram tagliatelle
300 gram kipfilet
witte peper en zout naar smaak
1,5 eetlepel bloem
2 eetlepels olijfolie
1 dl slagroom
2 dl gevogeltefond (potje)
2 eetlepels groene pesto
1 grote trostomaat

Bereidingstijd: 20 minuten
Voor 2 personen

Schenk de gevogeltefond en de slagroom samen in een sauspan en laat deze op laag vuur koken, gedurende 15 minuten. Voeg op het laatst 2 eetlepels pesto toe en roer deze goed door de saus.
Snijd ondertussen de kipfilet in smalle repen. Meng in een schaal zout, peper en 1,5 eetlepel bloem. Leg de repen kip erin en schud tot het vlees aan alle kanten van een dun laagje is voorzien. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de kip in de hete olie gedurende 6 tot 8 minuten totdat deze gaar is. Schep regelmatig om. Bestrooi de kip nog met wat extra witte peper.
Bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking. Snijd de tomaat in kleine blokjes.
Verdeel de pasta over voorverwarmde borden. Verdeel de reepjes kipfilet, schep hierover de saus en strooi de tomatenblokjes erover.

Zelf pesto maken? Zie recept Crostini met mozzarella, serrano en pesto

Geef een reactie