Worstjes met krieltjes en sperziebonen

1 blik cocktailworstjes 1 zakje mini krielaardappeltjes (b.v. Cela Vita) 300 gram verse sperziebonen 150 gram champignons 1 grote ui 1 groene of rode peper peper en zout naar smaak 2 eetlepels olijfolie verse platte peterselie, grof gehakt mayonaise voor erbij Bereidingstijd: 35 minuten Voor 2 personen Dop de sperziebonen, halveer ze en maak ze schoon. Kook de sperziebonen gedurende 5 minuten in kokend water. Giet af en zet apart. Halveer de peper over de lengte, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd in dunne plakjes. Snipper de ui fijn, snijd de champignons in plakjes. Halveer de worstjes. Verhit twee eetlepels olijfolie in een wok en bak in de hete olijfolie de krielaardappels gedurende 5 minuten. Voeg daarna de sperziebonen, ui en de spaanse peper toe en roerbak het geheel gedurende 5 minuten, voeg daarna de worstjes en de champignons toe en bak het geheel nog voor 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de roerbakschotel over 2 borden en bestrooi met de gehakte peterselie. Schep een eetlepel mayonaise naast de schotel en serveer.

Geef een reactie