Oosterse speklappen met groenten

400 gram speklappen
150 gram paksoi
100 gram shiitaki (oosterse paddestoel)
1 rode ui
1 pakje Mix & woksauce (Amoy)
Mie (hoeveelheid en gebruiksaanwijzing: zie verpakking)

Bereidingstijd: 25 minuten
Voor 2-3 personen

Snijd de speklappen overlangs in reepjes. Snijd de stronk van de paksoi en snijd het witte gedeelte in reepjes, die je daarna nogmaals halveert. Snijd het groene in reepjes en snijd de shiitaki in plakjes. Pel de rode ui en snipper deze fijn.
Verhit olijfolie in en wok en roerbak de spekreepjes gedurende 8 minuten. Voeg de rode ui toe en bak deze 3 minuten mee. Voeg de shiitaki en de paksoi toe en roerbak 3 minuten mee. Voeg de woksauce toe en roerbak nogmaals gedurende 2 minuten.
Kook ondertussen de mie gaar.
Verdeel de mie over 2-3 diepe kommen en schep het roerbakmengsel op de mie.

Geef een reactie