Pangafilet met brussels lof

1/2 blokje visbouillon
2,5 dl water
30 gram koude boter
2 pangafilets
2 of 3 stronken witlof
1 sjalotje
1 dl Leffe Blond (bier)
2 theelepels dijon mosterd
versgemalen peper naar smaak
aluminiumfolie

Bereidingstijd: 25 minuten
Voor 2 personen

Verwarm de oven vor op 50 graden.
Kook 2,5 dl water en los hierin het halve blokje bouillon in op. Vet een grote lage pan in met boter en leg hierin de pangafilets. Schenk de bouillon over de vis en laat de vis op matig vuur gaar worden.
Was ondertussen de witlof, verwijder de stronk en de harde kern en snijd de witlof in reepjes. Pel de sjalot en snipper hem fijn. Haal de vis uit de pan. Leg de vis op een bord, leg er aluminiumfolie overheen en zet de vis in de oven.
Kook de visbouillon tot de helft in. Schenk 1 dl Leffe bij de bouillon en voeg de mosterd toe. Verwarm het geheel ca. 10 minuten. Breng op smaak met peper.
Verhit ondertussen een beetje boter samen met olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de sjalot. Voeg de witlof toe en roerbak het geheel gedurende 3 minuten. Bestrooi met peper.
Snijd de koude boter in kleine blokjes. Haal de bouillon van het vuur en klop de boter geleidelijk erdoor zodat de saus gaat binden.
Verdeel de witlof over 2 warme borden, leg op elk bord een pangafilet, schenk de saus over de groente en de saus.
Lekker met een gekookte aardappel.

Geef een reactie