Peren in bladerdeeg met vanillesaus

4 sappige peren 3 eetlepel kristalsuiker 1 theelepel kaneel 1 ei 1 losgeklopte eiwit 6 plakjes bladerdeeg Vanillesaus: 250 ml melk 250 ml slagroom 1 vanillestokje 1 theelepel maizena 2 eidooiers 50 gram suiker Bereidingstijd: 50 minuten Voor 4 personen Ontdooi het bladerdeeg en verwarm de oven voor op 200 graden. Meng kaneel en suiker en bestrooi het bladerdeeg gul met dit mengsel. Steek rondjes uit het bladerdeeg zo groot als de onderkant van de peren. Snijd van het bladerdeeg 8 blaadjes en snijd de van het bladerdeeg in brede stroken van 1 cm breed. Was de ongeschilde peren en droog ze goed af. Kwast de peren dun in met eiwit en zet ze op een bladerdeegrondje en druk dit stevig tegen de vruchten aan. Wikkel de peren volledig in met de bladerdeegstroken met de kant van de suiker en kaneel naar binnen. Klop 1 ei los en kwast het bladerdeeg tweemaal met het losgeklopte ei in. Plak met het overgebleven eiwit 2 blaadjes boven aan elk peer. Kwast dit ook in met ei. Bak de peren voor 20-30 min goudbruin. Bestrooi de peren met het overgebleven kaneel/suikermengsel. Maak ondertussen de vanillesaus. Schenk hiervoor de melk en de slagroom in een pan met een dikke bodem. Snijd een vanillestokje in de lengte open en schraap met een scherp mesje het vanillemerg eruit. Breng het melkmengsel met vanillemerg en -stokje aan de kook en laat het 10 minuten op laag vuur doorkoken. Roer in een kommetje de maizena met een paar druppels water los. Klop in een grote kom de eidooiers samen met de maizena en de suiker schuimig, totdat het mengsel bleek en romig wordt. Schenk al roerend een scheut van de hete melk bij het eiermengsel en klop het geheel goed door. Schenk het eiermengsel daarna in de pan met de hete melk. Verwarm de saus al roerend met een houten lepel tot de saus gebonden is. Verwarm vier kleine bordjes voor. Leg op elk bordje een peer en schenk de vanillesaus om de peer. Serveer direct.

Geef een reactie