Gebakken rijst met broccoli

150 gram basmati rijst 1 eetlepel zonnebloemolie 1 stronk broccoli in roosjes gesneden 1 rode peper of 1 theelepel rode peperpasta 3 lente-uitjes of bos-uitjes 2 eieren losgeklopt 2 eetlepels ketjap zout naar smaak Bereidingstijd: 45 minuten (incl. wachttijd) Voor 2-3 personen Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en laat deze afkoelen. Halveer de rode peper over de lengte, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snijd in dunne plakjes. Maak de uitjes schoon en snijd ook in dunne plakjes. Verhit de olie in een grote koekenpan of wok op een middelhoog vuur. Bak hierin de roosjes broccoli tot deze gaar maar knapperig zijn, voeg daarna de lente-ui en rode peper(pasta) toe en bak dit gedurende 1 minuut mee. Schep de groente uit de pan. Roerbak in dezelfde pan de eieren, voeg daarna de gekookte rijst toe samen met de ketjap en roerbak het geheel gedurende 10 minuten. Voeg daarna weer de broccolimix toe, warm dit door en breng het geheel op smaak met een beetje zout.

Geef een reactie