Indonesische speklapjes

4 speklappen 1 kleine prei 2 tenen knoflook 1 ui 1 theelepel djahé (gemberpoeder) 1 theelepel sambal 1 eetlepel ketjap manis 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing scheut citroensap scheut zonnebloemolie zout naar smaak Bereidingstijd: 30 minuten (incl. wachttijd) Voor 2-3 personen Bak de speklappen gedurende 10 minuten op matig vuur in boter. Laat de speklappen afkoelen en snijd ze daarna in blokjes. Maak de ui en de prei schoon en snijd ze grof, pel de knoflook en snijd deze fijn. Verhit zonnebloemlie in een hapjespan en bak hierin de ui, prei en knoflook, voeg na 3 minuten de djahé, sambal, ketjap en honing toe en laat de honing licht karameliseren. Voeg daarna 1 eetlepel witte wijnazijn toe samen met een scheut citroensap en laat het geheel iets inkoken. Voeg daarna de spekblokjes toe en laat nog enkele minuten doorgaren. Lekker met (gebakken) rijst en bijvoorbeeld sambal boontjes.

Geef een reactie