Broodje pittige kip

400 gram kipfilet
30 gram rucola
1/3 komkommer
1 ciabatta
1 ruime eetlepel currypasta (bv. Patak’s)
3 eetlepels griekse yoghurt
1 ruime eetlepel mayonaise of halvanaise
versgemalen peper en zout naar smaak
2 eetlepels bieslook, fijngehakt
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 eetlepel olijfolie

Bereidingstijd: 20 minuten
Voor 2 personen als hoofdmaatlijd, 3-4 personen als lunch

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit olijfolie in een hapjespan en bak hierin de kipfilet totdat deze wit ziet. Voeg dan 1 eetlepel currypasta toe, schep alles goed om, zet het vuur laag en bak de kipfilet totdat deze gaar is, ca 10 minuten.
Bak ondertussen de ciabatta af in de voorverwarmde oven volgens de gebruiksaanwijzing, pluk de rucola in kleinere stukken en snijd de komkommer in dunne reepjes.
Meng voor de saus de griekse yoghurt, mayonaise, bieslook, knoflook en peper en zout naar smaak.
Haal de ciabatta uit de oven, laat hem iets afkoelen en snijd het doormidden. Beleg de onderkant kant met de rucola, kipfilet en de reepjes komkommer en schep een ruime eetlepel saus op het broodje. Leg de bovenkant erop en serveer.

Geef een reactie