Frittata met spinazie, paprika en champignons

4 eieren
300 gram spinazie
1 kleine rode paprika
6 grote champignons
peper en zout naar smaak
beetje paprikapoeder
olijfolie

Bereidingstijd: 30 minuten
Als tapas goed voor 4-5 personen, als hoofdgerecht goed voor 2 personen.

Verwijder de stelen van de spinazie en was deze daarna. Kook de spinazie met het aanhangende water gedurende 2 minuten. Giet af en knijp het water uit de spinazie.
Was de paprika en snijd deze in kleine blokjes. Borstel de champignons schoon en snijd deze in dunne plakjes.
Klop de eieren los en voeg een beetje paprikapoeder toe.
Verhit olijfolie in een koekenpan (met deksel) en roerbak hierin de spinazie, paprika en champignons gedurende enkele minuten. Schenk het eimengsel egaal over de groente, temper het vuur en leg de deksel op de pan. Laat de omelet 10 minuten staan totdat het ei gestold is. Keer met behulp van een groot bord de frittata om en bak de omelet nogmaals 5 minuten. Bestrooi de frittata met peper en zout en serveer.
Ook koud is de frittata lekker.

Geef een reactie