Lauwwarme maaltijdsalade

3 vastkokende aardappels
200 gram kipfilet of kipfiletblokjes
1 rode ui
1 potje witte bonen
200 gram sperziebonen
120 gram spekreepjes
40 gram rucola
Voor de saus:
4 eetlepels Griekse yoghurt
2 eetlepels mayonaise
1 ruime eetlepel bieslook, fijngesneden
peper en zout

Stokbrood en kruidenkaas voor erbij

Bereidingstijd: 30 minuten
Voor 2-4 personen

Schil de aardappels, was ze en snijd in kleine blokjes. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen, halveer en was ze. Laat de witte bonen uitlekken en snijd de kipfilet in blokjes. Kook de aardappels en de sperziebonen in ruim kokend water beide gedurende 10 minuten. Kook de witte bonen de laatste 5 minuten mee met de sperziebonen. Giet de aardappels, de sperzie- en witte bonen af en laat iets afkoelen.
Bak onderstussen de blokjes kipfilet en de spekreepjes in twee aparte koekenpannen totdat deze gaar zijn en laat ook deze iets afkoelen. Snijd de rode ui fijn en scheur de rucola in kleinere stukken.
Meng voor de saus alle ingrediƫnten en zet klaar voor gebruik.
Meng de aardappels, sperzie- en witte bonen, rode ui, rucola, kip en spekreepjes samen in een grote schaal en schep hierop de saus. Serveer met vers afgebakken brood en kruidenkaas.

Geef een reactie