Marokkaanse Lamsstoofpot

500 gram mager lamsvlees
250 gram sjalotten, ongepeld
100 gram gedroogde abrikozen
1 blik kikkererwten (230 gram nettogewicht)
2 theelepels gemberpoeder
2 theelepels komijnpoeder
2 theelepels paprikapoeder
1 kaneelstokje
sap van 1 sinaasappel
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook, geperst
2 koffielepels bloem
1 blikje tomatenpuree
1 dl water
0,5 dl sherry
zout en peper naar smaak
couscous voor erbij

Bereidingstijd: 90 minuten en wachttijd
Voor 4 personen

Snijd het lamsvlees in dobbelstenen. Doe de gember, komijn, paprikapoeder en kaneelstokje samen met de sinaasappelsap in een grote kom en voeg de lamsblokjes toe. Meng alles goed en dek de schaal af. Laat het lamsvlees minstens 2 uur marineren of bij voorkeur 1 nacht op een koele plek.
Kook de sjalotten in een pan met kokend water, giet af, spoel ze met koud water, pel en halveer ze.
Verhit de olie in een braadpan, haal het lamsvlees uit de marinade, bewaar de marinade. Bak het lamsvlees op hoog vuur rondom bruin. Schep het lamsvlees uit de pan en zet apart. Temper het vuur en bak de sjalotten en knoflook gedurende 3 minuten. Schep het vlees terug in de pan en voeg de bloem en tomatenpuree toe, bak dit al roerende 1 minuut mee.
Schenk de marinade, water en sherry in de pan en breng op smaak met peper en zout. Breng het geheel aan de kook, zet daarna het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat het lamvlees een klein uur sudderen.
Halveer de abrikozen en laat de kikkererwten uitlekken. Voeg beide toe aan het lamsvlees en laat alles gedurende 20 minuten stoven.
Lekker met couscous.

Geef een reactie