Rode uiencompote

4 rode uien
80 gram bruine suiker
70 gram vloeibare honing
150 ml rode port
1 eetlepel rode wijnazijn
zout en peper naar smaak

Bereidingstijd: 30 minuten
Voor 1 potje

Snijd de rode uien in ringen. Karameliseer de bruine suiker met de honing in een sauspan. Voeg hierbij de uiringen, azijn, rode port en peper en zout. Breng het aan de kook en schep alles goed om. Zet het vuur daarna laag en laat het gedurende 20 minuten pruttelen. Laat de compote goed afkoelen.

Rode uiencompote past goed bij paté of geitenkaas. Beleg voor 1 broodje paté een donkerbruin afbakbroodje met rucola en 75 gram paté, garneer het geheel met rode uiencompote.

2 gedachten over “Rode uiencompote”

  1. Ik wil zo graag zo een rode uiencompote maken, maar ik mag geen alcohol (geen wijn, geen brandewijnazijn, geen port, etc). Iemand suggesties voor een alcoholvrije vervanging?

  2. Beste Smulpopje,

    Rode uiencompote hoeft niet perse met alcohol.
    Ingredienten:
    6 rode uien (in halve ringen gesneden), 3 el balsamicoazijn, 1 laurierblad, ½ Spaanse peper, ½ el bruine suiker, 3 el olijfolie, peper & zout
    Verhit de olijfolie en voeg de rode ui toe. Roer goed om en doe het laurierblad, de Spaanse peper, balsamicoazijn, peper & zout en bruine suiker erbij. Meng dit goed om en voeg zo nodig nog wat water toe. Laat dit op zacht vuur pruttelen totdat de rode ui zacht is geworden en al het vocht heeft opgenomen (circa 20 minuten).
    Het recept en de bereiding van deze compote staat op http://www.wildplaza.nl Misschien dat je daar nog andere lekkere recepten tegen komt!
    Eetsmakelijk!

    Groetjes, Britte

Geef een reactie