Bloemkooltaart

1 bloemkool 200 ml crème fraîche 100 gram geraspte oude kaas 3 eieren 150 gram hampreepjes zout naar smaak zwarte peper, extra veel 6-8 plakken bladerdeeg (ontdooid) Bereidingstijd: 60 minuten, (45 minuten wachttijd) Voor 4 personen Verwarm de oven voor op 200 graden celsius. Verwijder de stronk van de bloemkool en snijd de bloemkool in roosjes. Was de roosjes en kook ze gedurende 5 minuten in kokend water, giet af en laat ze goed uit lekken. Klop in een grote diepe schaal de eieren los, voeg de crème fraîche, hamreepjes, kaas, peper en zout toe en meng dit goed. Voeg daarna de bloemkoolroosjes toe en meng dit voorzichtig door het eimengsel. Vet een taartvorm in en bekleed deze met het bladerdeeg. Stort de bloemkoolvulling in de taartvorm en smeer de bovenkant egaal uit. Zet de taart in de voorverwarmde oven en bak deze gedurende 45 minuten gaar. Haal de taart uit de oven, laat iets afkoelen en snijd de taart in punten.

no images were found

Geef een reactie