Pasta met spinaziesaus en zalm

300 gram spinazie
65 gram pijnboompitten, geroosterd
1 klein bekertje crème fraîche
250 gram ricotta
peper en zout
1 theelepel gedroogde tijm
zalmfilet (reken op 125 gram p.p.)
2 eetlepels olijfolie
sap van 1/2 citroen
1 teentje knoflook, uitgeperst
peper en zout
Pasta voor erbij, 80 gram p.p.

Bereidingstijd: 25 minuten
Voor 2-3 personen

Meng voor de marinade van de zalm de olijfolie, citroensap, knoflook, peper en zout in een diep bord. Leg de filets in de marinade en keer de zalm om.
Maak ondertussen de voorbereidingen voor de pasta en de saus. Was en droog de spinazie en rooster de pijnboompitten.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Bak ondertussen de zalm in een grilpan gedurende 2 minuten per kant. Zet het vuur uit en dek de zalm af met aluminiumfolie of een deksel. De zalm gaart op deze wijze nog door maar wordt niet droog.
Maak ondertussen ook de saus klaar. Verhit hiervoor olijfolie in een koekenpan en roerbak hierin de spinazie gedurende 2 minuten. Voeg de tijm, ricotta, crème fraîche, peper en zout toe en warm de saus in 5 minuten door. Voeg op het laatst de pijnboompitten toe.
Verdeel de pasta over de borden, verdeel hierover de spinaziesaus en leg bovenop de zalmfilets, serveer direct.

Geef een reactie