Raapsteeltjesstamppot

800 gram kruimige aardappels 2 struiken raapsteeltjes 10 zongedroogde tomaten 100 gram geraspte oude kaas peper en zout melk Voor 2 personen Bereidingstijd: 25 minuten Schil de aardappel en snijd ze in kleinere stukken. Kook de aardappels in kokend water gedurende 15 minuten of totdat ze gaar zijn. Verwijder de wortels en de harde stukken van de raapsteeltjes. Was en droog ze. Snijd de zongedroogde tomaten fijn, rasp de kaas. Giet de aardappels af, voeg een beetje melk, peper en zout toe en stamp met een stamper de aardappels tot een lobbige puree. Voeg de kaas toe, meng door, voeg de raapsteeltjes en de zongedroogde tomaten toe en schep dit voorzichtig door de puree. Zet de pan weer terug op het pan en verwarm de stamppot gedurende een paar minuten. Lekker met een karbonade of ander vlees naar keuze.

Geef een reactie