Bananentoet met caramelsaus

Voor de mousse: 4 rijpe bananen sap van 1 citroen sap van 1 sinaasappel 1 ei 60 g poedersuiker 1 zakje vanillesuiker 200 ml slagroom Voor de caramelsaus: 50 gram kristalsuiker 1 dl slagroom 0,5 dl water Voor 4 personen Bereidingstijd: 20 minuten, plus 2 uur wachttijd Pel de bananen en pureer deze met een staafmixer fijn. Voeg aan de bananenpulp citroen- en sinaasappelsap, poedersuiker en vanillesuiker toe en roer goed door. Klop de slagroom stijf en spatel dit door het bananenmengsel. Scheid het ei en klop het eiwit stijf. Spatel dit voorzichtig door het bananenmengsel. Verdeel de mousse over 4 schaaltjes en zet in de koelkast. Doe voor de caramelsaus de suiker samen met water in een pan met een dikke bodem. Laat het geheel inkoken, zonder te roeren tot het bruin wordt. Haal de pan van het vuur en voeg de slagroom voorzichtig en beetje voor beetje bij de caramel. Schenk het geheel over in een schaaltje en laat het afkoelen. Haal de schaaltjes bananenmousse uit de koelkast, schenk een klein beetje caramelsaus over en serveer.

Geef een reactie