Salade met gegrilde asperges en bacon

4 handjes jonge bladsla 8 asperges 8 plakken bacon half bosje platte peterselie 1 theelepel honing-mosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 3 eetlepels olijfolie Bereidingstijd: 30 minuten Voor 4 personen Verwarm de oven voor op 200 graden celsius. Snijd de kontjes van de asperges en schil de asperges. Kook de asperges gedurende 5 minuten in kokend gezouten water beetgaar. Giet ze af en laat iets afkoelen. Halveer de asperges over de lengte en omwikkel ze met een half plakje bacon. Leg ze in een ovenschaal en zet de asperges voor 5 minuten in de voorverwarmde oven. Hak de peterselie fijn. Roer de mosterd met de azijn en olie tot een emulsie. Verdeel de sla over vier bordjes. Leg op elk bordje 2 asperges en druppel de dressing over het geheel. Strooi tenslotte de fijngehakte peterselie over de asperges.

2 gedachten over “Salade met gegrilde asperges en bacon”

  1. Hierboven beschreven is het ongebakken en wordt de bacon licht krokant in de oven. Maar je kunt hem ook eerst bakken als je dat lekkerder vindt.

Geef een reactie