Gehaktbrood-met-tomaten

Gehaktbrood met tomaten

150 gram lamsgehakt
150 gram gehakt h.o.h.
1 ui
2 eieren
2 beschuiten
2 koffielepels komijnpoeder
2 koffielepels ras el hanout (toko, marokkaanse supermarkt)
half bosje platte peterselie
3 tomaten, ontveld
ca. 13 cherrytomaten
peper en zout

Bereidingstijd: 50 minuten
Voor 2-4 personen

Verwarm de oven voor 200°C. Pel de ui en snipper deze fijn. Meng in een grote schaal de gehakt, ui, ei, en de kruiden. Verkruimel de beschuiten en voeg dit bij de gehakt. Meng alles goed.
Halveer de cherrytomaten, snijd de tomaten in kleinere stukken en hak de platte peterselie fijn.
Vet een cakeblik goed in en stort hierin het gehaktmengsel. Smeer de gehakt over de cakeblik uit. Verdeel over het gehakt de cherrytomaten, stukjes tomaat en de peterselie. Zet de cakeblik in de voorverwarmde oven en bak het brood in circa 40 minuten gaar.
Haal het brood uit de oven en laat iets afkoelen. Stort het gehaktbrood op een bord en keer daarna het brood voorzichtig om. Snijd het gehaktbrood in het gewenst aantal stukken.

Lekker met gebakken aardappels, sla, sperziebonen of met brood en griekse yoghurt.
Tip: voeg een eetlepel griekse yoghurt toe aan het gehaktmengsel.

Geef een reactie