Turks-brood-met-kwarteleitjes-en-geitenkaas

Turks brood met tapenade, kwarteleitjes en geitenkaas

1 turks brood
50 gram jonge bladsla
12 kwarteleitjes
100 gram zachte geitenkaas
2 tomaten

Voor de tapenade
150 gram ontpitte groene olijven
4 ansjovisfilet
1 eetlepel kappertjes
1 teentje knoflook, geperst
1 theelepel mosterd
1 bosje basilicum
2-3 eetlepels olijfolie
peper

Bereidingstijd: 30 minuten
Voor 4 personen

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de kwarteleitjes in kokend water gedurende 4 minuten, zet ze daarna onder de koude kraan en laat ze verder afkoelen.
Spoel de ansjovis af en dep ze voorzichtig droog. Mix voor de tapenade in de keukenmachine de groene olijven, ansjovis, kappertjes, knoflook, mosterd en basilicum. Voeg de olijfolie toe en mix de olie door de tapenade, voeg desgewenst meer olijfolie toe en mix  alles tot een mooie gladde tapenade. Breng de tapenade op smaak met peper.

Halveer het Turkse brood horizontaal zodat je twee platte bodems krijgt. Leg het brood in de voorverwarmde oven gedurende 5 minuten.
Pel ondertussen de kwarteleitjes en snijd deze over de lengte in tweeën. Snijd de geitenkaas in plakken. Was de tomaten, halveer ze, snijd het vruchtvlees uit de tomaat en snijd de tomaat in kleine stukjes.

Haal het brood uit de oven, laat iets afkoelen en smeer het brood in met de tapenade. Verdeel de sla, kwarteleitjes, geitenkaas en tomaat over het brood en besprenkel het geheel met een beetje olijfolie.

Geef een reactie