Chocoladecake uit de koelkast

2 eieren
125 gr. margarine
125. echte boter
1 pak biscuits bijvoorbeeld van Verkade (maar goedkopere mag ook)
5 eetlepels cacaopoeder
3 eetlepels suiker
bakpapier

Benodigdheden: steelpan, beslagkom en een cakevorm, theedoek en deegroller (of iets anders om mee te slaan)
Voor 1 cake

Leg een uitgevouwen theedoek op het aanrecht, leg alle biscuits in het midden van de theedoek, vouw de theedoek dicht en sla met de deegroller op de theedoek. Sla op die manier alle biscuits klein.
Smelt in de steelpan de margarine en de boter totdat de boter helemaal gesmolten is. Hevel de gesmolten boter over in de beslagkom, breek de eieren en voeg deze samen met de suiker toe bij de boter, klop het mengsel wit en luchtig. Doe de cacaopoeder en de stukjes biscuit toe en roer alles nogmaals goed om tot een smeuige massa.
Bedek de cakevorm met het bakpapier en vul de cakevorm met de chocolademassa. Vouw het bakpapier goed over de cake dicht en zet de cake voor 24 uur in de koelkast om op te stijven. Serveer de cake in plakken.

3 thoughts on “Chocoladecake uit de koelkast

 1. Volgens mij heeft dit ook nog een naam: arretjescake. Marianne is er helemaal weg van 🙂

 2. mogen rauwe eieren? Hoelang kan je zoiets eten met rauwe eieren erin? Ik maakte hem net, en hij staat in de koelkast, maar dat wil ik graag weten. Ik maakte dat als kind, en toen mochten rauwe eieren nog probleemloos. Jeugdsentiment.

 3. Leuk dat je het recept hebt geprobeerd en je stelt hier een goede vraag!

  De cake heeft tijd nodig om op te stijven. Eet daarna de cake zo snel mogelijk op, het liefst nog op dezelfde dag. Zelf eet ik ook de volgende dag nog gerust van de cake. Mocht de cake te groot zijn, neem dan een kleinere cakevorm en halveer de hoeveelheden. Bewaar de cake in de koelkast en zet deze niet voor een langere tijd buiten de koelkast. Staat de cake te lang buiten de koelkast dan moet je deze weggooien.

  Over Salmonella en rauwe eieren nog het volgende:
  Salmonellabacteriën komen voor in rauwe eieren. In sommige recepten worden rauwe eieren of zachtgekookte eieren verwerkt. Deze gerechten moeten niet gegeten worden door jonge kinderen, bejaarden, zieke mensen of zwangere vrouwen, daar zij een verhoogd risico lopen op Salmonella. Kook (of bak) in deze gevallen altijd goed door. In het algemeen is er vrij weinig kans op besmetting, als je tenminste verse eieren gebruikt. Let dus altijd goed op de houdbaarheidsdatum! Bewaar eieren in de koelkast en gebruik geen beschadigde eieren.

  Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.