Gebraden Procureur

Procureur is een heerlijk mals en doorregen stuk vlees uit de nek van het varken. Dit maakt het uitermate geschikt als alternatief voor een rollade, welke sneller droog wordt. Het vet in de procureur geeft het ook meteen meer smaak. Wat volgt is een simpel basis recept, je kunt hierop variëren met verschillende kruiden en eventuele smaakmakers aan het braadvocht toevoegen.

Ingrediënten:

  • een flinke procureur (500 tot 750 gram)
  • 150 gram boter
  • 2 dl water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • zout

Bereiding:

Zorg ervoor dat de procureur voor het braden op kamertemperatuur is, dus haal het minimaal een half uur voor gebruik uit de koelkast. Dep het vlees met een stuk keukenpapier droog en bestrooi het rondom, naar smaak, met peper en zout. Verwarm de oven voor op 150 graden. Smelt in een braadpan de boter, voeg hier ook de olijfolie aan toe om te voorkomen dat de boter verbrand. Als het schuim van de boter is verdwenen kun je de procureur rondom dichtschroeien. Zodra het vlees rondom dicht is zet je het vuur laag en voeg je voorzichtig het water toe. Sluit de braadpan met een zwaar deksel en plaats het geheel in de oven. Braad het vlees in 30 tot 45 minuten rosé tot gaar. Laat na het braden het vlees nog een 10 minuten rusten in aluminiumfolie.

Serveren:

Snijd de procureur in dunne plakken en serveer met een saus of jus of bijvoorbeeld met een eigen gemaakte mangochutney.

One thought on “Gebraden Procureur

  1. Probeer eens het volgende; bestrooi de rollade met grof gemalen peper en echt grof zout. Rijg aan de grilpen van je oven en gril op bijna de hoogste stand een minuut of twintig (bij 1kilo vlees). Zet daarna de gril uit en verwarm de oven naar 150 graden. Nog 10 minuten laten garen op de pen. Zet om het vet opte vanen een bakje met water op de bodem van de oven.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.