Gemarineerde kipdrumsticks uit de oven

2 eetlepels japenese sojasaus
2 eetlepels zoete chilisaus
2 eetlepels (olijf)olie
1 eetlepel honing
1 sinaasappel uitgeperst
4 drumsticks

Bereidingstijd: 60 minuten (inclusief marineren)
Benodigdheden: 1 ondiepe schaal, bakplaat, bakpapier
Voor 2 personen

Verwarm de oven voor op 225 °C. Maak de marinade door alle ingredienten te mengen en schenk de marinade in een ondiepe schaal. Prik met een vork in de kipdrumsticks, leg ze daarna in de schaal en wentel de drumsticks in de marinade. Laat ze voor 30 minuten marineren.
Leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg hierop de drumsticks. Schenk nog een beetje marinade over de kip. Zet de drumsticks in het midden van de oven en bak ze in ca. 30 minuten af. Keer de drumsticks halverwege om.

One thought on “Gemarineerde kipdrumsticks uit de oven

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.