Pittige maïskolven

4 maïskolven
100 g boter licht gezouten
2 theelepels chilipoeder
3 eetlepels verse peterselie of koriander fijngehakt
zeezout grof
4 vellen aluminiumfolie

Bereidingstijd: 35 minuten
Voor 4 personen

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwijder de bladeren en draden van de maïskolven. Was de maïskolven en dep ze droog. Smelt in een pannetje de boter en roer hierdoor de chilipoeder en peterselie of koriander. Pannetje direct van vuur nemen. Spreid vellen aluminiumfolie (ca. 25 cm lang) uit. Leg de maïskolven in het midden en bestrijk rondom goed met gesmolten boter. Aluminiumfolie tweemaal rond maïskolven vouwen en uiteinden dichtdraaien.
Stoom de foliepakketjes in het midden van de oven in 25 minuten gaar. De pakketjes elk op een bord leggen en voorzichtig openen. De maïskolven eventueel met nog wat overgebleven boter bestrijken en bestrooien met zeezout.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.