Pittige Stamppot Zuurkool

1 kilo kruimige aardappels
2 zakjes zuurkool
1 zakje gyroskruiden
klein beetje melk
1 eetlepel olijfolie

Bereidingstijd: 30 minuten
Voor 4 personen

Schil de aardappelen, snijd ze in kleinere stukken en kook de aardappelen in ruim kokend water met een beetje zout gedurende 15 minuten. Verhit ondertussen de olijfolie in een hapjespan en roerbak hierin de zuurkool gedurende circa 10 minuten. Giet de aardappelen af, voeg een beetje melk toe en stamp tot een smeuige puree. Voeg de zuurkool en het zakje gyroskruiden toe en meng de puree, kruiden en zuurkool goed. Zet de stamppot even terug op het vuur voor circa 3 minuten en serveer.
Lekker met worst, slavinken of karbonade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.