De Vegetarische Slager

Ze noemen zich zelf ‘De nieuwe generatie delicatessenwinkel met de beste, lekkerste en meest vernieuwende producten’. Inderdaad, De Vegetarische Slager is een delicatessenwinkel en lijkt niet op een slager. Dierlijk vlees is hier niet te krijgen maar je kunt hier gerust een Brabants stoofpotje, een gehaktbal, Teriyaki of Yakitori-spiesjes kopen. Deze zijn allen op basis van lupine- en sojabonen gemaakt. Een boon die zorgt voor de textuur en de bite van vlees en je daarom het gevoel geeft dat je vlees eet.

[singlepic  id=”581″ w=”110″  float=”left”] [singlepic  id=”583″ w=”110″  float=”left”] [singlepic  id=”587″ w=”110″  float=”left”] [singlepic  id=”584″ w=”110″ ]
Jaap Korteweg, eigenaar, richt zich o.a. op de parttime-vegetariërs, zij die wel eens iets anders dan vlees willen eten. De producten uit de ‘Vegetarische Slagerslijn’ zijn dan ook een goed alternatief. De Lupine-boon zit boordevol eiwitten, is rijk aan vezels en heeft een laag vetgehalte. De winkel verkoopt o.a. het product Beeter® van het bedrijf Ohja. Ohja ontwikkelde de techniek om op basis van de genoemde bonen vleesachtige producten te maken. Beeter® is 100% plantaardig; er zijn geen zuivel, kippenei-eiwit of andere ingrediënten van dierlijke oorsprong toegevoegd. Jaap Korteweg ontwerpt samen met topkok Marco Westmaas ook eigen producten zoals de lupine-bitterbal en -kroket.

[singlepic  id=”582″ w=”110″  float=”left”] [singlepic  id=”588″ w=”110″  float=”left”] [singlepic  id=”585″ w=”110″  float=”left”] [singlepic  id=”586″ w=”110″ ]
Naast de ‘Vegetarische slagerslijn’ kan je bij De Vegetarische Slager ook andere vegetarische producten vinden die een delicatessenwinkel niet misstaan: olie en azijn, thee en koffie, pasta’s, zeegroenten, wijn en meer. Gelukkig hoeven we niet en masse naar Den Haag af te reizen om mee te kunnen genieten. De Vegetarische Slager bezorgt ook thuis en kent een eigen webwinkel: devegetarischeslager.nl. Op deze website zijn ook recepten te vinden.

3 thoughts on “De Vegetarische Slager

 1. Met veel interesse heb ik op uw site gekeken. Bij de NVVH-VROUWENNETWERK Haarlem zit ik in het bestuur en organiseer excursies en werkbezoeken. Ons thema dit seizoen is duurzaam en daar past een vegetarische slager helemaal bij. Is het mogelijk om met een groep dames bij u te komen lunchen met een broodje bal o.i.d.?
  Wij willen ‘s morgens eerst naar Panorama Mesdag gaan.
  Grote groet Markie van der Veen-Stark.

 2. Beste Markie,
  Neem contact op met De Vegetarische Slager, Veel plezier daar!
  Met hartelijke groet,
  Britte Stomp, de eigenaar en hobby-ist achter Etenofzo

 3. Beste Markie,
  Eerst mijn excuses dat ik een winkel heb genoemd en niet een lunchroom, maar zo thuis in alles ben ik nu ook weer niet. Ik ben een hobbyist, vandaar.
  Verder ben ik erg benieuwd of u een lunchroom heeft gevonden waar u en de dames lekker kunt lunchen.
  Wat ik erg leuk vind is dat De vegetarische slager nu ook genoemd word door Horeca Entree: http://www.horecaentree.nl/home/10299-'Vegetarische%20Slager%20aanjager%202013-trend‘.html

  Graag hoor ik van u want ik ben dus erg benieuwd hoe het afgelopen is:)
  Met vriendelijke groet,
  Britte Stomp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.